martedì 15 settembre 2015

A BISTECA SANREMASCA di Vincenzo Jacono


Fai due s-ciape d'in sciòuru pan de cà,
in sci a crusta in po' d'aiu fretassàighe,
in sci a méula despantenegàighe
de l'öriu a reu e in pesseghin de sa.

Ina bufìa pumata spetassàighe,
che e granéle i ghe fasse semenà;
ste s-ciape fàire inseme cumbaixà,
e pöi cu e mae dàighe du dente, dàighe.

Sta bona còusa aa bona, sensa fràngia 
du matüssian l'è u tìpicu bucun,
da che mundu u l'è mundu a l'è a so màngia. 

A se ciama “bisteca sanremasca”
e chi u nu se gh'aleca da gavun 
nu l'è de raza s-ceta, ma falasca.


Vincenzo Jacono – Dialetto di Sanremo


LA BISTECCA SANREMASCA

Fate due parti di un soffice pane di casa,
sulla crosta un po' di aglio sfregate,
sulla mollica spargetevi
dell'olio con attenzione e un pizzico di sale.

Un tondo pomodoro schiacciateci,
che i semi vi si spargano;
queste parti fatele combaciare,
e poi dateci di dente, addentate.

Questa cosa buona senza pretese
del matuziano è il tipico boccone,
da che mondo è mondo è il suo mangiare.

Si chiama “bistecca sanremasca”
e chi non ne approfitta da goloso
non è di razza pura, ma fallace.

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