Fai
due s-ciape d'in sciòuru pan de cà,
in
sci a crusta in po' d'aiu fretassàighe,
in
sci a méula despantenegàighe
de
l'öriu a reu e in pesseghin de sa.
Ina
bufìa pumata spetassàighe,
che
e granéle i ghe fasse semenà;
ste
s-ciape fàire inseme cumbaixà,
e
pöi cu e mae dàighe du dente, dàighe.
Sta
bona còusa aa bona, sensa fràngia
du
matüssian l'è u tìpicu bucun,
da
che mundu u l'è mundu a l'è a so màngia.
A
se ciama “bisteca sanremasca”
e
chi u nu se gh'aleca da gavun
nu
l'è de raza s-ceta, ma falasca.
Vincenzo Jacono – Dialetto di
Sanremo
LA BISTECCA SANREMASCA
Fate due parti di un soffice pane di
casa,
sulla crosta un po' di aglio
sfregate,
sulla mollica spargetevi
dell'olio con attenzione e un
pizzico di sale.
Un tondo pomodoro schiacciateci,
che i semi vi si spargano;
queste parti fatele combaciare,
e poi dateci di dente, addentate.
Questa cosa buona senza pretese
del matuziano è il tipico boccone,
da che mondo è mondo è il suo
mangiare.
Si chiama “bistecca sanremasca”
e chi non ne approfitta da goloso
non è di razza pura, ma fallace.
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