Lasciamu andà, u Seburca l’è in paisetu
che ghe fa propriu sempre belu stà:
d’astae ve ghe staressi a su freschetu
(cu a pansa cena) fia sensa mangià.
D’invernu ne ghe fa chelu suretu
dusse dusse ch’u fa resüscità,
e pöi l’è ina delissia, u digu sccetu,
ogni tanto vé a neve gianchegià.
Surtù pe i caciavui l’è ina coucagna,
nu gh’è nesciün cumu eli che se scampe
d’andà a peagnà pe u boscu e pe a campagna!
E i zuvenoti ascì, pa’ ch’i se sciale,
de scùrise e giugà e de fa due stampe
e sta int’a neve au su a tirasse e bale.
Silvio Andracco – Dialetto di Seborga
Lasciamo perdere, Seborga, è un paesino
che ci si sta sempre bene:
d’estateci stareste al freschetto
(con la pancia piena) anche senza mangiare.
D’inverno c’è quel pallido sole
dolce dolce che fa resuscitare,
e poi è una delizia, lo dico con schiettezza,
ogni tanto vedere la neve biancheggiare.
Soprattutto per i cacciatori è una cuccagna,
non c’è nessuno che si diverta come loro
di andarla a calpestare pel bosco e per la campagna!
E i giovanotti anche, sembra che si divertano,
a rincorrersi e giocare e fare due fotografie
e stare nelle neve al sole a tirarsi le palle.
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