martedì 14 maggio 2019

I MENÜRETI di Vincezo Jacono


Int’in s-ciapu metèighe dui pügneti
De farina e d’adossu i ghe sbrinsai
Poc’àiga e stu paciügu i v’uu fretai
Tra e parme de due mae, pœi, a curpeti.

I fabricai cuscì di grumeleti
De pasta, diiti aposta fregamai,
E pe’ a menüa fassun ascì ciamai
Cu u nome ciü cumün i menüreti.

L’ünica cousa de st’uperassiun
L'è chela de nu fara cu e mae brüte…
Candu i son cœti, dàiri ai bàile sciüte

Pe faghe fà du làite, ai marotüsci,
A cheli sensa denti, ai petalüsci,
E ai veji cun u stœmegu in pensciun.



Vincenzo Jacono – Dialetto di Sanremo


I MINUTELLI

In un piatto metteteci due pugnetti
Di farina e sopra ci sprizzate
Poca acqua e questo paciugo ve lo strusciate
Tra i palmi delle due mani, poi, a colpetti.

Fabbricate così dei grumetti
Di pasta, detti apposta fregamani,
E per la piccola forma anche chiamati
Col nome più comune di minutelli.

L’unica cosa di questa operazione
E’ di non farla con le mani sporche…
Quando sono cotti, dàteli alle bali asciutte

Per far fare ad esse del latte, ai malaticci,
A quelli senza denti, ai bimbetti,
E ai vecchi con lo stomaco in pensione.


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