Tüti i agni, a l’àndiu da stagiun,
u partiva cuu becu e u can, Pipin
pe’ andassene a stà lasciü a Batin,
au co’ du boscu, a in passu da Bignun.
Au casun cun in parmu d’ortu da-a veixin
u scampava de patate e de sücui,
poucu frumagiu, fighe cundiui,
sensa fasse mancà in bon diu de vin.
Föra du mundu, luntan da-a cunfüxiun
de crave ina bèla sciorta u inandiava
e ae casane che e bestie i ghe menava
in servissiu u garantiva d’ecessiun.
Pe’ tre setemane u e nurigava:
cu-u bécu i nu ghe faixeva mancà ren.
I e ripiàva ch’i staixeva propriu bèn…
E a Pasca u cravétu u nu mancava.
Aldo Bottini – dialetto di Sanremo
IL GREGGE
Tutti gli anni, all’inizio della buona stagione,
partiva col becco e il cane, Pipin
per andarsene a stare lassù a Batin,
alla fine del bosco, a un passo da Bignone.
Al casolare con un palmo d’orto accanto
campava di patate e di zucchine,
poco formaggio, fichi e pomodori,
senza farsi mancare un buon dito di vino.
Fuori dal mondo, lontano, dalla confusione
di capre un bel gregge organizzava
e ai clienti che gli portano le bestie
un servizio garantiva d’eccezione.
Per tre settimane le accudiva:
lui e il beco non facevano mancare loro nulla.
Quando se le riprendevano stavano proprio bene…
E a Pasqua il capretto non mancava.
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