domenica 1 giugno 2014

RICETTA PER FA I RAVIEU di Martin Piaggio


Reçipe un bello pesso de vitella
Da mette a rosto per fä un bon tocchetto;
Reçipe da tettinn-a, ûnn-a cervella,
Laccetti, poca môula e assae do fietto;

Reçipe da boraxa fresca e bella,
Coccoin de polla freschi, ûn retaggetto
De säsissa da amixi, e ûn pö de quella
Prescinsêua de Paiscion passä a-o siassetto.

Misce et remisce ben ciù che ti peû
Omnia confusim drento in to mortâ,
Et extende de pasta ûn gran lensêu;

Fanne de ballettinn-e co cuggiâ,
Applica, crêuvi, taggia, son Raviêu
Da chêuxe, et tamquam pilloe da collâ.

Martin Piaggio – dialetto di Genova

RICETTA PER FARE I RAVIOLI

Recipe (prendete) un bel pezzo di vitello
da mettere arrosto per fare un buon sughetto; 
recipe della « mammella », una « cervella »,
delle animelle, poco midollo e molto « filetto »;

recipe della borraggine fresca e bella,
delle uova fresche di pollastra, un ritaglio
di salsiccia «da amici », e un poco di quel
latte rappreso di Apparizione passato al setaccetto. 

Misce et remisce più che puoi, 
omnia confusim nel mortaio, 
et extende un grande lenzuolo di pasta; 

fanne delle pallottoline col cucchiaio,
applica, copri, taglia, sono ravioli
da cuocere, et da inghiottire tamquam pillole.


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