domenica 12 gennaio 2014

LIGÛIA di Andrea Rossi



Arvo o barcon do mê chê
cun êuggi pin d’amô
davanti â mæ tæra…
T’ammio ægua de mâ
in te l’immensitæ
cian cianin diventâ çê,
t’ammio amigo sentê
fra sciûmmi d’oivi
respiâ l’eternitæ.
Brixe de sarnmaxo
e fêugge de baixaicô
coloran i teu canti,
a vitta di campi.
Ligûia in ta cuxinna
con fette de fainâ
e ûn po’ de çimma,
Ligûia dôçe e delicâ
comme ‘na rêuza
in te ‘n parmo de man,
ou de n’arba de gran.

Andrea Rossi – dialetto di Sestri Levante

LIGURIA

Apro la finestra del mio cuore
con occhi pieni di amore
davanti alla mia terra…
Ti guardo acqua di mare
nell’immensità
pian pianino diventare celo,
ti guardo amico sentiero
fra chiome di ulivi
respirare l’eternità.
Bruciate dal salmastro
le foglie del basilico
colorano i tuoi angoli,
la vita dei campi.
Liguria in cucina
con fette di farinata
e un po’ di cima,
Liguria dolce e delicata,
come una rosa
nel palmo della mano,
oro di un alba di grano.

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