I s’asciamava a dì cun tütu u
cœ,
Intissai ciü dau sciusciu du sarin
Ch’u vegniiva a bulae aspru dau mœ,
Che dau vin de Scuieti e de Pachin*.
A i vegu ancù de festa e uvrì a sussœ,
Da in co, dau Capitanu, e intu stansin
Du Bacibèlu, e ascì assetai de fœ
In giru aè tòure, au mezu du camin.
Da l’àutru co, sensa lüssu, ma neta,
A traturia de Calvu, u Camereta,
A enciva l’aria d’in udù de bon:
Udù de tuchi e pestu, ma d’in ton
Cuscì gurman, aa sanremasca üsansa,
Da meritasse ciàira rinumansa.
Vincenzo Jacono – Dialetto di
Sanremo
LE TRE OSTERIE
S’infiammavano a dire con
tutto il cuore,
Stimolati più dal soffio
salino
Che veniva a folate aspro
dal molo,
Che dal vino degli
Scoglietti e Pachino*.
Li vedo ancora nei dì di
festa o in quelli feriali assostati dentro,
Da un lato, da un Capitano,
e nello stanzino
Di Bacibèlu, e anche seduti
di fuori
Intorno ai tavoli, in mezzo
alla via.
Dall’altro lato, senza
lusso, ma pulita,
La trattoria di Calvo, il
Camereta,
Riempiva l’aria di un odore
di buono:
Odore di intingoli e pesto,
ma di un tono
Così ghiotto, all’usanza
sanremasca,
Da meritarsi chiara
rinomanza.
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