mercoledì 29 aprile 2020

A TORTA PASQUALINN-A di Elsa Alloisio Pastorino


Che profummo gh’è in coxinn-a!
Da ciù de ‘nn’ôa cian cianin
drento a-o forno sta cheuxendo
unna torta pasqualinn-a.
Tutto in gïo gh’è ravaxo,
ben conven de nettezzâ
e no l’è mai tempo perso
mantegnï e tradiçioìn.
Sciorte l’ödô feua do barcon
e o se confonde con l’æxïa,
pe-a scäa ascì o se spanteiga
fando a spia à ògni vexin.
Cheutta, inscia, indoâ,
in sciä töaa l’é reginn-a,
a soddisfa ogni palato,
viva a torta pasqualinn-a!
Se o seu ödô o l’arrivesse in çê,
ghe tiiæ a gôa scinn-a à San Pê.



Elsa Alloisio Pastorino – Dialetto di Genova


LA TORTA PASQUALINA

Che profumo c’è in cucina!
Da più di un’ora piano piano
dentro al forno sta cuocendo
una torta pasqualina.
Tutto intorno c’è trambusto,
conviene far pulizia,
e non è mai tempo perso
mantenere le tradizioni.
Esce l’odore dalla finestra
e si confonde con la brezza,
si sparge anche per la scala
facendo la spia ai vicini.
Cotta, gonfia, dorata,
sulla tavola è regina,
soddisfa ogni palato,
viva la torta pasqualina!
Se il suo odore arrivasse in cielo,
farebbe gola a che a San Pietro.

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