domenica 31 marzo 2019

A SIMA di Vincenzo Jacono


Druviira, cume prima uperassiun
Cu u cutelu, in magneira agaribà
Sta sima ch’u va dàita u maixelà,
Dopu encìira d’in pin de sta fassun:

Aiu e œve, prunsemu du casciun,
Pan e sbrinsu gratai, œriu de cà,
E ascì, apussaà intu làite, ina manà
De mëula ch’a lighe stu pastun.

Cun in agüu da strapunte, in sci a custüra
Fàighe avura ine bèla imbastiüra,
Taiàira a trance dopu a so cutüra.

A so buntà a l’è tale, pòucu a dì,
Che se u nu fusse da paré cuscì
Gruscei, ve mangeresci fina u fi…



Vincenzo Jacono – Dialetto di Sanremo


LA CIMA

Apritel, come prima operazione
Col coltello, in modo garbato
Questa cima che vi ha dato il macellaio,
Dopo empitela di un ripieno di questa fatta:

Aglio e uova, prezzemolo della cassa di legno,
Pane e formaggio grattugiati, olio di casa,
E anche, intinta nel latte, una manciata
Di mollica, che leghi questo impasto.

Con un ago da materassi, sulla costura,
Fateci ora una bella imbastitura,
Tagliatela a trance (fette) dopo la sua cottura.

La sua bontà è tale, non c’è che dire,
Che se non fosse da sembrare
Così grossolani, vi mangereste persino il filo…


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