domenica 24 marzo 2019

A FARINA’ di Vincenzo Jacono


Preparai za sarà, int’ina terrina
L’aiga giüsta, ma tèbea, pe’ puré
Derfaghe meiu chelu tantu che
De farina ghe vesse, bèla fina.

Versàighe l’œriu, du ciü bon, perché
De tüta a farinà, s’a l’è a farina
De cèixi fresca e sana a so regina,
L’œriu de primu ruiu u l’è u so re.

Zunzei sevula trïa e peve fin,
Remes-ciai tütu, au testu dai un’untà,
Versàighe u beveirun,e giü int’u furnu!

Sència, crucante a fete dàive aturnu
A enciivene u gavazu, anche a s-ciupà,
percòuse freida a nu va ciü in cufin…



Vincenzo Jacono – Dialetto di Sanremo


LA FARINATA

Preparata già salata, in una terrina
L’acqua giusta, ma tiepida, per poter
Scioglierci meglio quel tanto di
Farina che occorre, bella fine.

Versateci l’olio, del migliore, perché
Di tutta la farinata, se è la farina
Di ceci fresca e sana la sua regina,
L’olio di primo fiotto è il suo re.

Aggiungete cipolla tritata e pepe in polvere,
Mescolate tutto, ungete la teglia,
versateci l’intruglio, e giù nel forno!

Sottile, croccante, a fette datevi d’attorno
A empirvene il gozzo, anche a scoppiare,
Perché fredda non vale più niente…

Nessun commento: