martedì 10 luglio 2018

PÉ FA U PAN di Ernesto Angelo Sacco


A l’ho delongu sentìu dì
che ina vota, u pan,
cun gran fatiga, a devu dì,
u se faixéva sulu a man.

U s’acumensava mes-ciandu a farina,
e strumbàndura pöi pé bèn,
manezandu u parùn… de prima,
u pan u l’éira pruntu int’in ren.

Ai tempi muderni… dimu d’avura,
cun u prugressu e l’eletricità,
u nu l’è ciü cume alantura,
e nu gh’è ciü gàiri da fatigà.

A farina a l’entra chi da in lau,
a se mes-cia cun tüti i ingredienti,
e candu a sciorte da l’autru lau,
a ven föra in pagnote bèle e fragranti.



Ernesto Angelo Sacco – Dialetto di Sanremo


PER FARE IL PANE

Ho sempre sentito dire
che una volta il pane,
devo dire, con gran fatica,
si faceva solamente a mano.

Si incominciava mischiando la farina,
e, lavorandola poi per bene,
maneggiando la pala con mestria,
il pane era pronto con facilità.

Ai tempi moderni, diciamo di oggi,
col progresso e l’elettricità,
non è più come allora,
non c’è più tanto da faticare.

La farina entra qui, da un lato,
si mischia con tutti gli ingredienti,
e quando esce dall’altro lato
viene fuori in pagnotte belle e fragranti.

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