domenica 7 aprile 2019

U BRANDACUIUN di Vincenzo Jacono


Fai buie u stucafissu a so duvé,
Cun de patate ascì; a sta pignatà
De sboba inta süpèira faighe fa
Cu a cassa lasagnàira Sanmiché.

Desfregüiàira ciü o menu, a piaixé;
Fàighe ciœve desciü ina gragnœrà
D’aiu e prunsemu, in giüsta cantità,
inseme tritulai in sci u taié.

Rusci d’œvu azunzei, de l’œriu s-cetu,
De l’agru de limun – D’in capeletu
De s-ciapu sta süpèira fai scignura,

Ch’u crœve ben, e cu e due mae, avura
Brandàira, e cun sta urtima funsiun,
U vostru i l’avei fau u brandacuiun.



Vincenzo Jacono – Dialetto di Sanremo


LO STOCCAFISSO ALLA MARINARA

Fate bollire lo stoccafisso a suo dovere,
Con delle patate; a questa pentolata
Di miscuglio nella zuppiera fateci fare
Con la schiumarola, trasloco.

Sbriciolatela più o meno, a piacere;
Fateci piovere sopra una gragnuolata

D’aglio e prezzemolo, in giusta quantità,
Assieme tritati sul tagliere.

Rossi d’uovo aggiungete, dell’olio schietto,
Dell’agro di limone – Per cappellino
Mettetici un piatto e fate signora questa zuppiera,

Che la copra bene, e con due mani, adesso
Brandeggiatela, e con questa ultima funzione
Avete fatto il vostro stoccafisso alla marinara.

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