venerdì 29 giugno 2018

A CUTELETA SANREMASCA di Emilia Ramò


Due s-ciape de pan fretazài de àju,
in rùju de öriu de chelu ciü fin,
ina russa pumata du nostru urtiö
s-ciapà, sbrignacà in surve ae due fete,
due preese de sa’ pe daghe savù
e pöi cunsunzéire sciacandure ben
aumenu, l’imù de tüte ‘ste cöuse,
i l’inümerisce e sciöe i vegne.
Nu stàighe a pensà, metei suta i denti
giasciandure ben, ensciài ciache masca.
Che bona! A cuteleta sanremasca.



Emilia Ramò – Dialetto di Sanremo


LA COTOLETTA SANREMASCA

Due parti di pane strofinate di aglio,
un flusso di olio di quello più fino,
un rosso pomodoro del nostro orticello
spaccata, acciaccata sopra alle due fette,
due prese di sale per darci sapore
e poi congiungetele schiacciandole bene
almeno, l’umore di tutte queste cose,
ammorbidiscono e vengono morbide.
Non pensateci, mettete “sotto i denti”
masticandole bene, gonfiate ogni mascella.
Che buona! La cotoletta sanremasca.

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