Due s-ciape de pan fretazài
de àju,
in rùju de öriu de chelu ciü fin,
ina russa pumata du nostru
urtiö
s-ciapà, sbrignacà in surve ae due fete,
due preese de sa’ pe daghe
savù
e pöi cunsunzéire sciacandure ben
aumenu, l’imù de tüte ‘ste cöuse,
i l’inümerisce e sciöe i vegne.
Nu stàighe a pensà, metei
suta i denti
giasciandure ben, ensciài
ciache masca.
Che bona! A cuteleta
sanremasca.
Emilia Ramò – Dialetto di
Sanremo
LA COTOLETTA SANREMASCA
Due parti di pane strofinate
di aglio,
un flusso di olio di quello
più fino,
un rosso pomodoro del nostro
orticello
spaccata, acciaccata sopra
alle due fette,
due prese di sale per darci
sapore
e poi congiungetele
schiacciandole bene
almeno, l’umore di tutte
queste cose,
ammorbidiscono e vengono morbide.
Non pensateci, mettete
“sotto i denti”
masticandole bene, gonfiate
ogni mascella.
Che buona! La cotoletta
sanremasca.
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