domenica 30 settembre 2018

BÀZURE DU GIURNU D’ANCÖI di Aldo Bottini

La bottega di Angela Maria - Molini di Triora

In parmu de bitegheta acaveà
sce-u giru du stradun, lasciü ai Murin,
pe’ dà ai furèsti e a chi u gh’è de cà
udùi e savùi da vale lì veixin.

Dai sestin in bèla mustra de de fö,
dai cavagni apeexi lì in sce-a porta
prefümi u vèn ch’i v’arescioura u cö,
cun l’aria de muntagna ch’i se porta.

De drente i nu savéi unde girave:
tentassiun de sa e de là pe’ u palàu;
salümi, tuma de fé, brussu de crave,
tütu da maistri au meju scistemàu.

Antighi ferri e retaji de giurnale,
tra bercòle de faixöi e de buréi,
au scitu i dan in che d’uriginale
ch’u v’invita a atastà cous’i vuréi.

U pan e a farina pe’ a figassa,
früüta e castagne; ma avanti d’andà via
in cichetin de laite de lümassa:
a magìgura de ANGELA MARIA.



Aldo Bottini – Dialetto di Sanremo


STREGHE DEL GIORNO D’OGGI

Un palmo di negozietto ordinato
sul giro della strada, lassù a Molini,
per dare ai forestieri e a chi ci sta di casa
odori e sapori della valle lì vicino.

Dai cestini in bella mostra di fuori,
dai canestri appesi lì sulla porta
vengon profumi che vi ristorano il cuore,
con l’aria di montagna che si portano.

All’interno non sapete dove girarvi:
tentazioni di qua e di là per il palato;
salumi, formaggio di pecora, ricotta fermentata,
il tutto da maestri al meglio sistemato.

Antichi attrezzi e ritagli di giornale,
tra bisacce di fagioli e di funghi,
danno all’ambiente un che d’originale
che v’invita ad assaggiare ciò che volete.

Il pane e la farina per la focaccia,
frutta e castagne; ma prima d’andar via
un bicchierino di latte di lumaca:
la magìa di ANGELA MARIA.


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