Fai buie u stucafissu a so
duvé,
Cun de patate ascì; a sta
pignatà
De sboba inta süpèira faighe
fa
Cu a cassa lasagnàira
Sanmiché.
Desfregüiàira ciü o menu, a
piaixé;
Fàighe ciœve desciü ina
gragnœrà
D’aiu e prunsemu, in giüsta
cantità,
inseme tritulai in sci u
taié.
Rusci d’œvu azunzei, de l’œriu
s-cetu,
De l’agru de limun – D’in
capeletu
De s-ciapu sta süpèira fai
scignura,
Ch’u crœve ben, e cu e due
mae, avura
Brandàira, e cun sta urtima
funsiun,
U vostru i l’avei fau u
brandacuiun.
Vincenzo Jacono – Dialetto di
Sanremo
LO STOCCAFISSO ALLA MARINARA
Fate bollire lo stoccafisso
a suo dovere,
Con delle patate; a questa
pentolata
Di miscuglio nella zuppiera
fateci fare
Con la schiumarola,
trasloco.
Sbriciolatela più o meno, a piacere;
Fateci piovere sopra una
gragnuolata
D’aglio e prezzemolo, in
giusta quantità,
Assieme tritati sul
tagliere.
Rossi d’uovo aggiungete,
dell’olio schietto,
Dell’agro di limone – Per
cappellino
Mettetici un piatto e fate
signora questa zuppiera,
Che la copra bene, e con due
mani, adesso
Brandeggiatela, e con questa
ultima funzione
Avete fatto il vostro
stoccafisso alla marinara.
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