Pe’ i nostri veji, in tempi
de sciütina,
Candu tütu èira
scarsu, e ascì u magrun,
I l’èira sulu ge, sti còuxi,
e fina
Sule aròrsene, ahimì, messe
in preixun.
Ma avù che i tempi in po’ ciü
grasci i sun,
Cu e ge buïe
ascì se ghe cumbina
Sussissa de Seriana e ina
pursiun
De sbrinsu e d’œriu,
e œve
de gaïna.
Sciala di grandi e ascì sciala di fiœi,
Grosci o pecin ch’i seie, i
raviœi,
De bon tucu e frumagiu bèn
maciai,
I begnamin ai deschi matüssiai
Sun sempre stai e delongu i
saran
De festa o uvrì, inta
Scarpeta* e au cian*.
Vincenzo Jacono – Dialetto di
Sanremo
I RAVIOLI
Per i nostri antenati, in
tempi di povertà,
Quando tutto era scarso, e
anche la carne,
Erano solo bietole, questi
cosi, e perfino
Solo senapi selvatiche,
ahimè, imprigionate nella sfoglia di pasta.
Ma adesso che i tempi sono
un po’ più grassi,
Con le bietole bollite ci si
combina
Salsiccia di Ceriana e una
porzione
Di grattugiato e di olio, e
uova di gallina.
Gioia degli adulti e anche
gioia dei bambini,
Grossi o piccoli che siano,
i ravioli,
Di buon sugo e formaggio ben
conditi,
I beniamini ai tavoli
matuziani
Sono sempre stati e sempre
saranno
Nei giorni festivi o in
quelli feriali, nella Scarpetta* o nel piano*.
*Toponimi di quartieri di Sanremo
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