A l’è de Pasca a Santa
Setemana
E i sun bufii frisciœi de bacalà,
De sèrbixe, de ge, de riisu, o pana,
Friiti inte l’œriu de particulà:
I sun frisciœi de
mera, ascì, afetà,
Che au descu, intu griletu i
fan cabana,
E che sbrinsai de sücaru,
u ve pà
Ch’i mandei giü de bucunae de
mana…
E u gh’è u frisciœ de stupa, fau pe rie,
Ciü ènsciu, e inseme ai àutri, messu lie
Pe’ dà inte l’œiu e fà pità u gavun:
Lèstu assendèndu chelu bufurun
De bon imù, ch’ u fa de ciü gradì
Sta sena, e u a fà ciü ben delingerì.
Vincenzo Jacono – Dialetto di Sanremo
E’ di Pasqua la Settimana Santa
E sono tronfie le frittelle di baccalà,
Di cicerbita, di bietole, di riso, o di palla
di cavolfiore,
Fritti nell’olio di un privato produttore:
Sono frittelle di mela, anche, affettata,
Che al tavolo, nel vassoio fanno capanna,
E che spolverate di zucchero, vi sembra,
Che mandiate giù delle bocconate di manna…
E c’è la frittella di stoppa, fatta per
scherzo,
Più gonfia, e insieme alle altre, messa lì
Per dare nell’occhio e per far abboccare l’ingordo:
Veloce accendendo quella folata
Di buon umore, che fa maggiormente gradire
Questa cena e la fa meglio digerire.
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