Fàive in sufritu d’œriu bon
e sa,
Pumate, aiu, sevula, peve
fin,
Prunsemu, e pœi versàighe
ina rujà
De vermentin, e d’àiga in
barachin.
Stu paciügu mez’ura fàiru
andà;
Scuràiru inta pignata cu u
scurin,
E scùrpune e capui fàighe
abulà
E peruuse ancù fresche de
sarin.
Stu brodu de pesciame i u
rescurai
Inta süpeira e se in po’ de
safran
I ghe metei, ciü bon güstu i
ghe dai;
E ciü in ton marinencu matüssian
Se
abrustulie galete i gh’assubai,
Au
postu de menüi crustin de pan.
Vincenzo
Jacono – Dialetto di Sanremo
I
SANGUINACCI
Fatevi
un soffritto di olio buono e sale,
Pomodori,
aglio, cipolla, pepe fino,
Prezzemolo,
e poi versateci un fiotto
Di
vermentino, e di acqua una gamella.
Questo
paciugo fatelo andare per mezz’ora;
Scolatelo
nella pentola col colino,
Gli
scorfani e capponi fateci tuffare
E
i granchi ancora freschi di salino.
Questo
brodo di pesciame lo riscolate
Nella
zuppiera e se un po’ di zafferano
Ci
mettete, più buon gusto gli date;
E
più un tono marinesco matuziano
Se
gallette abbrustolite vi immergete,
Al
posto di piccoli crostini di pane.
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