Int’in
s-ciapu metèighe dui pügneti
De
farina e d’adossu i ghe sbrinsai
Poc’àiga
e stu paciügu i v’uu fretai
Tra
e parme de due mae, pœi, a curpeti.
I
fabricai cuscì di grumeleti
De
pasta, diiti aposta fregamai,
E
pe’ a menüa fassun ascì ciamai
Cu
u nome ciü cumün i menüreti.
L’ünica
cousa de st’uperassiun
L'è
chela de nu fara cu e mae brüte…
Candu
i son cœti, dàiri ai bàile sciüte
Pe
faghe fà du làite, ai marotüsci,
A
cheli sensa denti, ai petalüsci,
E
ai veji cun u stœmegu in pensciun.
Vincenzo
Jacono – Dialetto di Sanremo
I
MINUTELLI
In
un piatto metteteci due pugnetti
Di
farina e sopra ci sprizzate
Poca
acqua e questo paciugo ve lo strusciate
Tra
i palmi delle due mani, poi, a colpetti.
Fabbricate
così dei grumetti
Di
pasta, detti apposta fregamani,
E
per la piccola forma anche chiamati
Col
nome più comune di minutelli.
L’unica
cosa di questa operazione
E’
di non farla con le mani sporche…
Quando
sono cotti, dàteli alle bali asciutte
Per
far fare ad esse del latte, ai malaticci,
A
quelli senza denti, ai bimbetti,
E
ai vecchi con lo stomaco in pensione.
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