Preparai za sarà, int’ina
terrina
L’aiga giüsta,
ma tèbea, pe’ puré
Derfaghe meiu chelu tantu
che
De farina ghe vesse, bèla
fina.
Versàighe l’œriu,
du ciü bon,
perché
De tüta a
farinà, s’a l’è a farina
De cèixi fresca e sana a so
regina,
L’œriu
de primu ruiu u l’è u so re.
Zunzei sevula trïa e
peve fin,
Remes-ciai tütu,
au testu dai un’untà,
Versàighe u beveirun,e giü int’u
furnu!
Sència, crucante a fete
dàive aturnu
A enciivene u gavazu, anche
a s-ciupà,
percòuse freida a nu va ciü in
cufin…
Vincenzo Jacono – Dialetto di
Sanremo
LA FARINATA
Preparata già salata, in una
terrina
L’acqua giusta, ma tiepida,
per poter
Scioglierci meglio quel
tanto di
Farina che occorre, bella
fine.
Versateci l’olio, del
migliore, perché
Di tutta la farinata, se è
la farina
Di ceci fresca e sana la sua
regina,
L’olio di primo fiotto è il
suo re.
Aggiungete cipolla tritata e
pepe in polvere,
Mescolate tutto, ungete la
teglia,
versateci l’intruglio, e giù
nel forno!
Sottile, croccante, a fette
datevi d’attorno
A empirvene il gozzo, anche
a scoppiare,
Perché fredda non vale più
niente…
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