Chela matin u l’eira marotüssu,
Sciàiru sciàiru, agarau,
apenachiu:
Nu aveva gàiri bèn
delengeriu,
Sciben ch’u aie u stœmegu
d’in strüssu.
Pe’ sentisse au petassu ancù
u ciapüssu
Du giurnu avanti, intregu e
apestümiu,
Besœgna
bèn ch’u se l’avesse enciu
De rundui, sapelasci e
caciastrüssu.
Pe’ arebissasse turna e
arepiasse
P’uu giàsciu, ch’u l’è u
sulu so scialasse
In sce stu mundu, e tütu u so dafà,
In müju u gh’è vusciüu de càude strasse,
In duiu de sa ingreese dau spessià,
Deixe xate de brodu dau tripà.
Vincenzo Jacono – Dialetto di
Sanremo
BERTIN SCIALBO
Quel mattino era indisposto,
Pallido pallido, avariato,
abbattuto dalla pena:
Non aveva guari ben digerito,
Sebbene abbia lo stomaco di
uno struzzo.
Per sentirsi ancora allo
stomaco l’ingombro
Del giorno prima, intero e
pigiato,
Bisogna bene che lo avesse
riempito
Di ciottoli, lastre di
pietra e calcestruzzo.
Per tornare di nuovo sano e
arzillo e riprendersi
Per il mangiare, che è il
suo solo godimento
In questo mondo, e tutto il
suo da fare,
Un mucchio, c’è voluto, di
stracci caldi.
Una cùccuma di sale inglese
dal droghiere,
Dieci scodelle di brodo dal
trippaio.
Nessun commento:
Posta un commento