A l’ho delongu sentìu dì
che ina vota, u pan,
cun gran fatiga, a devu dì,
u se faixéva sulu a man.
U s’acumensava mes-ciandu a
farina,
e strumbàndura pöi pé bèn,
manezandu u parùn… de prima,
u pan u l’éira pruntu int’in
ren.
Ai tempi muderni… dimu d’avura,
cun u prugressu e l’eletricità,
u nu l’è ciü cume alantura,
e nu gh’è ciü gàiri da
fatigà.
A farina a l’entra chi da in
lau,
a se mes-cia cun tüti i
ingredienti,
e candu a sciorte da l’autru
lau,
a ven föra in pagnote bèle e
fragranti.
Ernesto Angelo Sacco –
Dialetto di Sanremo
PER FARE IL PANE
Ho sempre sentito dire
che una volta il pane,
devo dire, con gran fatica,
si faceva solamente a mano.
Si incominciava mischiando
la farina,
e, lavorandola poi per bene,
maneggiando la pala con
mestria,
il pane era pronto con
facilità.
Ai tempi moderni, diciamo di
oggi,
col progresso e l’elettricità,
non è più come allora,
non c’è più tanto da
faticare.
La farina entra qui, da un
lato,
si mischia con tutti gli
ingredienti,
e quando esce dall’altro
lato
viene fuori in pagnotte
belle e fragranti.
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